Beleidsplan
De doelstelling van de Stichting Stuw Linne 100 jaar is het organiseren van feestelijke activiteiten/evenementen rond het éénhonderd (100) jarig bestaan van de eerste Stuw in Nederland in de Maas, tijdens de Maaskanalisatie te Linne, medio september 2025, te denken valt onder andere aan een openlucht spektakel in de vorm van een toneelvoorstelling. Daarnaast het organiseren van een EXPO event in het kader van alles dat te maken heeft met de kanalisatie van de Maas, de bouw van de Linner stuw en de waterkrachtcentrale, met daarbij de consequenties van het aanbrengen van de, uiteindelijk, 7 stuwen in de Maas in beeld te brengen en wat dit betekend heeft voor de regio én op landelijk niveau, maar ook allerlei items die te maken hebben of een relatie hebben met het onderwerp water, te denken valt aan economie, toerisme, cultuur, techniek etc. Daaraan gerelateerd willen wij een boek uitbrengen dat alle voornoemde aspecten belicht en schriftelijk wordt vastgelegd "voor het nageslacht en eenieder die hierin geïnteresseerd is". Ook hebben wij de intentie om een opdracht te formuleren voor studenten van de TU Delft en deze daarmee in de gelegenheid te stellen om af te kunnen studeren met een scriptie gerelateerd aan onze doelstelling. De stichting heeft zich ook ten taak gesteld om alle verdere handelingen te bevorderen die met het hiervoor genoemde doel in de ruimste zin verband houden of daarvoor bevorderlijk kunnen zijn. Als einddoel een blijvende herinnering aan het belang van Grindwinning voor Linne specifiek en Nederland in het algemeen te creëren alsmede het vergroten van het dorpsgevoel door middel het gebruik maken van verenigingen uit Linne en Maasgouw en daardoor de jeugd en volwassenen bij deze festiviteiten te betrekken.
Hoe tracht de Stichting haar doel te verwezenlijken?
Dit kan gerealiseerd worden door het bevorderen van samenwerking tussen verenigingen, clubs, organisaties en groepen op de voorgaande genoemde (deel-) gebieden en het open staan voor- en het leggen van - en in stand houden van al die contacten, zowel binnen als buiten Linne, welke noodzakelijk en nuttig zijn voor de verwezenlijking van de doelstellingen van de Stichting. Ook de promotie van de Linner Stuw als toeristische en economische waarde voor Linne en de gemeente Maasgouw bijdragen tot het realiseren van dit doel, dit te realiseren met alle geoorloofde middelen, welke tot het gestelde doel kunnen leiden.Hoe wordt van werving van gelden geregeld?
Het vermogen van de stichting kan worden gevormd door bijdragen van hen, die met het doel van de stichting sympathiseren, bijdragen van degenen in wiens belang de stichting werkzaam is, subsidies, donaties, erfrechtelijke verkrijgingen en schenkingen, opbrengsten van activiteiten van de stichting zoals het open lucht spektakel, de expo, de verkoop van het boek en alle andere baten.Hoe wordt het beheer van het vermogen geregeld?
De Stichting Stuw Linne 100 Jaar heeft een bestuur dat verantwoordelijk is voor het beheer van het vermogen.
Wat zijn de kenmerken van het bestuur?
Het bestuur bestaat uit minimaal drie personen, te weten de voorzitter, de secretaris en de penningmeester, aangevuld met overige bestuursleden zoals vernoemd in het register van de Kamer van Koophandel. De voorzitter is de heer J.A.M. Suntjens, woonachtig aan de Molenweg 19 6067 EL te Linne, de secretaris is de heer F.J. Janssen, woonachtig te Vonderen 6 6067 GR te Linne en de penningmeester is mevrouw N. Theunissen- van de Vorst, woonachtig te Weerdweg 11, 6067 BN te Linne. De overige bestuursleden bestaan uit de personen zoals deze vermeld worden in het register van de Kamer van Koophandel. De bestuurders ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden. Zij hebben wel recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten.
Wat zijn de activiteiten van het bestuur, en welke taken en bevoegdheden hebben zij?
Het bestuur is belast met het besturen van de stichting. Het bestuur is niet bevoegd te besluiten tot het aangaan van overeenkomsten tot verkrijging, vervreemding of bezwaring van registergoederen, tenzij het besluit wordt genomen met algemene stemmen van alle in functie zijnde bestuurders. Het bestuur is niet bevoegd te besluiten tot het aangaan van overeenkomsten, waarbij de stichting zich als borg of hoofdelijk medeschuldenaar verbindt, zich voor een derde sterk maakt of zich tot zekerheidstelling voor een schuld van een ander verbindt, tenzij het besluit wordt genomen met algemene stemmen van alle in functie zijnde bestuurders. Erfstellingen mogen slechts onder het voorrecht van boedelbeschrijving worden aanvaard.
Hoe zijn de vergaderingen en communicatie geregeld?
De vergaderingen van het bestuur worden gehouden in Nederland op de plaats als bij de oproeping is bepaald. Jaarlijks binnen zes maanden na afloop van het boekjaar wordt een vergadering van het bestuur (de jaarvergadering) gehouden, waar in elk geval aan de orde komt de vaststelling van de balans en de staat van baten en lasten. Daarnaast wordt per kwartaal minimaal nog één vergadering gehouden. Vergaderingen kunnen ook worden gehouden door middel van audio- of videocommunicatie. Een vergadering wordt gehouden, wanneer één van de bestuurders daartoe de oproeping doet, daarbij dient de oproeping tot een vergadering ten minste zeven dagen tevoren gebeuren. (De dag van de oproeping en die van de vergadering niet meegerekend). De oproeping kan door middel van een oproepingsbrief of langs elektronische weg. Een oproeping vermeldt, de plaats en het tijdstip van de vergadering en de te behandelen onderwerpen. Vervolgens worden de vergaderingen geleid door de voorzitter. Indien deze afwezig is voorzien de aanwezige bestuurders in de leiding van de vergadering. Tot dat moment wordt de vergadering geleid door de in leeftijd oudste aanwezige bestuurder. Tijdens de vergadering notuleert de secretaris, bij afwezigheid van de secretaris wordt de notulist aangewezen door degene die de vergadering leidt. De notulen worden vastgesteld en getekend door degenen, die in de vergadering als voorzitter en notulist hebben gefungeerd. De notulen worden vervolgens bewaard door de secretaris. Toegang tot de vergaderingen van het bestuur hebben de in functie zijnde bestuurders en degenen die daartoe door het bestuur zijn uitgenodigd.
Wat kan er verder nog vermeld worden met betrekking tot de financiën?
Het bestuur is verantwoordelijk voor een gezond financieel beleid. De taken die hierbij horen zijn onder meer het jaarlijks opstellen van een begroting, het jaarlijks vaststellen van een jaarrekening en deze vervolgens goed te keuren. het beheren van de gelden en het besteden van de gelden en het creëren van voorzieningen.
Waaraan wordt het vermogen van de stichting aan besteed?
Het vermogen wordt besteed conform de doelstelling van Stichting Stuw Linne 100 Jaar, daarbij worden de inkomsten van de stichting in de eerste plaats gebruikt om de uitgaven te compenseren, Daarnaast kunnen deinkomsten van de stichting in de tweede plaats worden aangewend om andere stichtingen of initiatieven te steunen die een vergelijkbare doelstelling hebben als de eigen stichting. De stichting heeft echter niet de doelstelling om winst te maken. Wel wil zij een gezonde buffer aanhouden om tegenvallende inkomsten op te kunnen vangen. Daarnaast wordt dit gereserveerd om nieuwe activiteiten te ontwikkelen en op te zetten. Een eventueel batig liquidatiesaldo van de ontbonden stichting wordt besteed ten behoeve van een algemeen nut beogende instelling.Wat is er geregeld bij ontbinding en vereffening van de stichting?
Bij het opheffen van de stichting zullen de gelden worden overgedragen aan een andere Anbi-statusstichting binnen de gemeente Maasgouw, zodat de middelen kunnen blijven werken aan goede doelen in de gemeenschap.
Verdere gegevens van de Stichting Stuw Linne 100 Jaar:
Web: www.StuwLinne100Jaar.nlE-mail: secretaris@StuwLinne100Jaar.nl
Stichting Stuw Linne 100 Jaar is gevestigd op het adres:
Vonderen 6, 6067 GR te Linne
Secretariaat:
de heer F.J. Janssen
Vonderen 6 * 6067 GR Linne
Telefoon: 0650 546 790
Penningmeester:
Mevrouw N. Theunissen-van der Vorst
Weerdweg 11, * 6067 BN Linne
Bankrekening: NL29 RABO 0341 7008 51
KvK: 74612115
RSIN: 859967591